Θεσσαλονίκη: «Κλειδώνουν» νέα σκληρότερα μέτρα λόγω «έκρηξης» κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ των πυλών φαίνεται πως βρίσκεται μια δέσμη με νέα σκληρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, μετά την υπαγωγή της πόλης σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης τρίτου επιπέδου από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος και έχει σπεύσει από το πρωί στη συμπρωτεύουσα, συμμετέχοντας σε διαρκείς συσκέψεις προκειμένου να βρεθεί λύση για να «τιθασεύσει» η ξέφρενη πορεία του ιού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ώστε να συντονίσει τους σαρωτικούς ελέγχους και τις διαρκείς περιπολίες για την τήρηση των μέτρων.

Τα πιθανά νέα μέτρα

Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να επανέλθει άμεσα η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και τις 05:00 το πρωί για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, μελετάται και η λύση του κόφτη ως προς τον αριθμό των SMS στο 13033 για μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες καταχρήσεις.

Στις σχετικές συζητήσεις υπάρχει ενεργό αλλά λιγότερο πιθανό, το σενάριο αναστολής των δημοτικών σχολείων.

Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, στην τακτική συνάντησή τους κάθε Τετάρτη με τους αρμόδιους υπουργούς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις