Κορονοϊός: Στο μάτι του κυκλώνα αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον εμβολιασμό του

Κραδασμούς προκαλεί στην κοινή γνώμη και στον χώρο των αιρετών της αυτοδιοίκησης η είδηση ότι υπάρχουν αιρετά στελέχη που εμβολιάζονται εκτός σειράς, παρακάμπτοντας την τυπική διαδικασία που ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Της Μαρίας Θαλασσινού

Ο λόγος για την είδηση ότι ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και των ΚΕΠ, Στέλιος Λιακόπουλος εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Όμως σε επικοινωνία που είχε το kedenews.gr με τον Δήμο Θεσσαλονίκης μας πληροφόρησαν ότι «η πληροφορία δεν ισχύει» και πως «ψευδώς αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος εμβολιάστηκε εκτός σειράς». Επίσης, μας πληροφόρησαν ότι από στιγμή σε στιγμή θα εκδοθεί εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης διάψευση για το γεγονός.

Σύμφωνα με Γραφείο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος ήταν ενταγμένος στις λίστες των κατά προτεραιότητα προς εμβολιασμό, όπως γίνεται για το προσωπικό των ΟΤΑ που είναι εκτεθειμένο στην πανδημία. Ως εκ τούτου, αναμένουμε την ανακοίνωση με τις δέουσες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχει κακό προηγούμενο με τους εμβολιασμούς των προνομιούχων στελεχών της αυτοδιοίκησης. Η αρχή είχε γίνει ήδη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με τον εκτός σειράς εμβολιασμό της αντιδημάρχου Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσου Τσαβλή οι οποίοι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς και … τέθηκαν εκτός καθηκόντων μετά από απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ακολούθησαν οι εκτός σειράς εμβολιασμοί των τριών αντιδημάρχων στον Δήμο Καλλιθέας, αλλά και του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, ενός αντιδημάρχου του και ενός ακόμη συνεργάτη του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις