Έμποροι Θεσσαλονίκης: Να αναιρεθεί η απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφαση της για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έκτακτη απόφαση της κυβέρνησης να μην ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ειδικά από την στιγμή που η  μισή χώρα βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, καλεί την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα της αγοράς.

Μάλιστα, ο ίδιος ζητά από την κυβέρνηση να «δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα, που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες».

Τονίζει, ότι «η αιφνιδιαστική απόφαση που λήφθηκε, αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης» και προσθέτει ότι «οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων για την επίδραση του λιανεμπορίου στην εξάπλωση της πανδημίας, αφήνουν αναπάντητα βασανιστικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται. Η υγεία είναι προτεραιότητα μας, αλλά και η επιβίωση μας είναι μέλημα μας».

Δυσάρεστη και αιφνιδιαστική χαρακτήρισε την απόφαση και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις