Θεσσαλονίκη: Συμβολική διαμαρτυρία νοσηλευτικού προσωπικού του Θεαγενείου

Με σύνθημα «να ακουστεί η φωνή μας και πίσω από τις μάσκες», το νοσηλευτικό προσωπικό του Θεαγενείου πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου - Αφορμή η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης, σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ανάδειξη των χρόνιων προβλημάτων του νοσηλευτών, τα οποία παραμένουν άλυτα.

«Η εποχή της πανδημίας ανέδειξε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των νοσηλευτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Μουρατίδης, επισημαίνοντας ότι εκκρεμούν θεσμικά αιτήματα, όπως η ένταξη των νοσηλευτών και όλου του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι αυξήσεις των μισθών, οι οποίοι είναι καθηλωμένοι και δεν τους επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση, η σύσταση ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου και η μονιμοποίηση των επικουρικών.

«Στο Θεαγένειο έχουμε πάνω από 100 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών, οι οποίες κατά ένα μέρος καλύπτονται από επικουρικούς και αν φύγουν αυτοί οι συνάδελφοι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Το Θεαγένειο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και θέλει άμεσα ενίσχυση. Χορτάσαμε χειροκροτήματα και υποσχέσεις, ήρθε η ώρα των έργων», πρόσθεσε ο κ. Μουρατίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις