Στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες για τα 300 κιλά κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη

Στην 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες που είχαν στην κατοχή τους 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στους τρείς συλληφθέντες που αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην ανακρίτρια με τις κατηγορίες της διακίνησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης για εγκληματική συμμορία και κατά περίπτωση για αντίσταση.

Οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές με 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης στην κατοχή τους. Σκοπός των δραστών και κατά συνέπεια του κυκλώματος που εκπροσωπούσαν ήταν η διανομή της ναρκωτικής ουσίας σε όλη την επικράτεια ενώ έπειτα από προσμείξεις, η ποσότητά θα τριπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες

Κατά την αστυνομική επιχείρηση όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνελήφθησαν ένας 38χρονος Αλβανός, ένας 36χρονος ομογενής από την Αλβανία κι ένας 37χρονος Κροάτης, ενώ για την υπόθεση αναζητείται και τέταρτο πρόσωπο, κροατικής καταγωγής, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για 33χρονο άνδρα.

Οι δύο Κροάτες φαίνεται ότι είχαν φτάσει με το παράνομο φορτίο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοίκιασαν διαμέρισμα με βραχυχρόνια μίσθωση. Στο σημείο αυτό δόθηκε το ραντεβού με τους δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες, οι οποίοι επρόκειτο να παραλάβουν την κοκαΐνη και τους αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα.

Ο 33χρονος καταζητούμενος κατάφερε να διαφύγει, πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματος και, έκτοτε, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις