Σεξουαλική παρενόχληση: Τι απαντά ο καθηγητής του ΑΠΘ στις καταγγελίες 

Ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2016, μίλησε για τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ όπως λέει σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα υποστηρίζει πως θυμάται αμυδρά την φοιτήτρια που τον κατήγγειλε.

«Παρερμήνευσαν την επιθυμία μου να βοηθήσω. Φοβόντουσαν κάποιες κοπέλες να μην τις δουν να μπαίνουν στο γραφείο μου και τις πουν γλειφτράκια. Από στόμα σε στόμα κάποιες είχαν κόμπιασμα μέχρι που κατάλαβαν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega και υποστήριξε ότι η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντα ανοιχτή για όλους τους φοιτητές.

Είχε ακούσει, όπως λέει, κατά καιρούς τις φήμες για το πρόσωπό του, αλλά ουδέποτε του ζητήθηκε από την πρυτανεία να δώσει εξηγήσεις.

Έκανε λόγο για στοχοποίηση του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του, ενώ δήλωσε συντετριμμένος από το μπαράζ εξελίξεων. «Τι να πω ότι δεν κοιμήθηκα το βράδυ; Τι θα πουν τα παιδιά μου; Θα σκέφτονται αυτόν είχαμε πρότυπο;» προσθέτει. «Σε άλλες περιπτώσεις θα έλεγα νιώθω αγανάκτηση αλλά για ένα παιδί που το νιώθεις σαν δικό σου παιδί νιώθεις πικρία. Νιώθεις ότι είναι αχαριστία αυτό το πράγμα που κάνουν» σημείωσε.

Για την πρώην φοιτήτρια που τον κατήγγειλε είπε:

«Τη θυμάμαι. Έτσι πολύ αμυδρά τη θυμάμαι. Τόσα παιδιά που περνούν από το γραφείο μου δεν μπορώ να θυμηθώ. Ήρθε από το γραφείο μου το γραπτό της ήταν πολύ κακό μου είπε να την περάσω με το βαθμό αυτό και της είπα δεν μπορώ να την περάσω και έφυγε. Έκτοτε δεν την ξαναείδα».

«Ας παρουσιαστεί μπροστά μου -αν μπορεί- να μου πει τι της είπα γιατί τι της έκανα δεν υπάρχει περίπτωση να αποδείξει ή να πει ότι την ακούμπησα ούτε στο χέρι δεν ακούμπησα», κατέληξε.

Πάνω από 100 καταγγελίες σε βάρος του

Για πάνω από 100 καταγγελίες που υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, για τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες πρώην φοιτήτριας Γεωλογίας περί σεξουαλική παρενόχλησης από τον εν λόγω καθηγητή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, πάνω 100 καταγγέλλουσες. Μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» ανέφερε στην ΕΡΤ η κυρία Σαλταμπάση, απόφοιτη και η ίδια του εν λόγω τμήματος που φοίτησε και η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πασχάλη Ζάτκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνία Κεραμέως με τον πρύτανη του ΑΠΘ

Επικοινωνία με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είχε χθες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με καταγγελίες πρώην φοιτητριών του πανεπιστημίου για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές. Η υπουργός ζήτησε από τον πρύτανη άμεση ενημέρωση και υπογράμμισε τη σημασία να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις