Πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές στη Θεσσαλονίκη - Τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία.

Kρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, και ξεκίνησαν πορεία που θα κινηθεί στο κέντρο της πόλης.

Τι ζητούν

Σύμφωνα με τους ίδιους, ζητούν ολιγομελή τμήματα, περισσότερες σχολικές αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού καθαριότητας.

Επίσης, τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικά βιβλία και ότι το κράτος δεν τους προστατεύει, καθώς βρίσκονται πάνω από 25 άτομα στα περισσότερα τμήματα εν μέσω κορονοϊού.

Καταλήψεις

Την ίδια ώρα, οι καταλήψεις συνεχίζονται σε δεκάδες σχολεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από μαθητές και σε άλλες πόλης της χώρας.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές δεν τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων και εντός των αιθουσών, ωστόσο, τονίζουν πως το συγκεκριμένο μέτρο, αν δε βρεθεί λύση να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τα 15 άτομα, ουσιαστικά δεν προσφέρει καμία προστασία.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενώ σχεδόν όλοι φορούν μάσκες και γίνονται συστάσεις για να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις, στο μέτρο του δυνατού.

https://youtu.be/17DN011lYPU

Περισσότερα σε Ειδήσεις