Πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κατήγγειλαν ότι μόλις λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων οι ελλείψεις στα σχολεία της χώρας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, είναι μεγάλες.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν μαζικοί διορισμοί συναδέλφων τους, αλλά και εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες λόγω της πανδημίας.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι, μέχρι 15 παιδιά στο τμήμα», αναγραφόταν στο κεντρικό πανό.

Image removed.

Εκπαιδευτικοί, ύστερα από κάλεσμα των ΕΛΜΕ-Θ και του Συντονιστικού αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια έκαναν πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Image removed.

Image removed.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι «δε θα δεχτούμε εκπαιδευτικούς λάστιχο, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα, σε σχολεία χωρίς υγιεινή και ασφάλεια», ενώ ζήτησαν μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Image removed.

Image removed.

Παράλληλα, ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα τμήματα έχοντας ως μέγιστο αριθμό τα 15 παιδιά, αλλά και με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Image removed.

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις