Πανό για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Ένα τεράστιο πανό για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 αναρτήθηκε το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Το πανό φέρει μια σημαία με έναν σταυρό, είναι στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και γράφει τα λόγια του Ρήγα Φεραίου "Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά”. Παράλληλα αναρτήθηκαν δύο σημαίες, μια του Εμμανουήλ Παπά και μια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο δήμαρχος, Κ. Ζέρβας, που επέβλεψε τις εργασίες και έδωσε οδηγίες για το πανό δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: "Ο Ρήγας Φεραίος είχε δώσει τη σπίθα. "Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά”. Η σπίθα αυτή όπου υπήρχε ελληνισμός άναψε και έγινε μια μεγάλη φωτιά. Έγινε μια φωτιά ελευθερίας που προκάλεσε παντού στον κόσμο, στην αρχή μια απορία, μετά ένα δέος και στο τέλος έναν σεβασμό. Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που η χώρα μας ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία. Διακόσια χρόνια δημιουργίας, με δυσκολίες αλλά 200 χρόνια με επιτυχίες".

Και πρόσθεσε: "Τιμούμε σήμερα όλους αυτούς που αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουν την Ελλάδα μας και να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Και στη σκέψη όλων αυτών μπροστά σε κάθε δυσκολία μένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι αυτών των ανθρώπων, αυτών των αξιών Ελλήνων που φέρανε την πατρίδα μας σε αυτό το σημείο. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες".

Περισσότερα σε Ειδήσεις