Μητσοτάκης: Έργο πνοής η ανάπλαση της ΔΕΘ - Μεγάλη ευκαιρία για την πόλη

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την ανάδειξη της πολιτικής διάστασης της ΔΕΘ, μέσα από ένα φόρουμ διαλόγου.

Συγκεκριμένα για την ανάπλαση της ΔΕΘ ανέφερε: "Δεν γνωρίζω άλλη μεγάλη πόλη στην Ευρώπη η οποία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τόσο μεγάλη ευκαιρία".

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “η διάκριση μεταξύ του αμιγώς εμπορικού της τμήματος, αλλά και της πολιτικής δράσης που τη συνοδεύει, ήταν ένας στόχος τον οποίον είχαμε θέσει, επιτυγχάνεται αυτή τη στιγμή σε αντίξοες συνθήκες, αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε ως κεκτημένο”.

Το σχέδιο ανάπλασης

Κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ παρουσίασαν στον πρωθυπουργό το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε “έργο πνοής”, καθώς όπως είπε πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, “μία σημαντική αστική ανάπλαση στο κέντρο ακριβώς της πόλης, η οποία θα συνδυάσει διαφορετικές δράσεις εκθεσιακές, εμπορικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικες, ψυχαγωγικες και θα δημιουργήσει στο κέντρο της πόλης ένα σημείο αναφοράς για το οποίο όλη η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανη”.

“Δεν γνωρίζω άλλη μεγάλη πόλη στην Ευρώπη η οποία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τόσο μεγάλη ευκαιρία”, τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας “πως ίσως το σημαντικότερο έργο το οποίο αφορά τον πυρήνα του κέντρου της πόλης- με τελικό ορίζοντα υλοποίησης το 2026, με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, είναι ένα έργο το οποίο χαίρομαι που διαπιστώνω, το αγκαλιάζουν όλοι οι φορείς της πόλης”.

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού: 

Περισσότερα σε Ειδήσεις