Μελομακάρονα και κουραμπιέδες γέμισαν οι φούρνοι στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα από ποτέ εμφανίστηκαν φέτος τα γλυκά των Χριστουγέννων στους φούρνους.

Οι αρτοποιοί ξεκίνησαν ήδη από τον Οκτώβριο την παρασκευή μελομακάρονων και κουραμπιέδων, με σκοπό να γλυκάνουν και παράλληλα να τονώσουν την κίνηση στους φούρνους, μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» μίλησε η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια, εξηγώντας πως οι επαγγελματίες αρτοποιοί αποφάσισαν να βγάλουν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, που αποτελούν και το «βαρύ πυροβολικό».

«Ζούμε περίεργες εποχές με την πανδημία του κορονοϊού. Λίγο η αναδουλειά στα αρτοποιεία, λίγο οι δυσκολίες για όλο τον κόσμο, "γεννάνε" τις διαθέσεις. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κινήσουμε την αγορά», είπε χαρακτηριστικά.

Αρκετά μεγάλη ανταπόκριση από τους πελάτες

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου αρτοποιών, κάποιοι συνάδελφοί της ξεκίνησαν από τις αρχές Οκτωβρίου την παρασκευή των χριστουγεννιάτικων γλυκών, τα οποία, όπως φάνηκε, οι πελάτες περίμεναν με προσμονή καθώς αρκετοί έσπευσαν ήδη να τα προμηθευτούν και να τα γευτούν.

«Γλυκά υπάρχουν όλο τον χρόνο. Η προσμονή όμως κάνει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ακόμη πιο… γλυκά. Έχουν ξεκινήσει κάποιοι συνάδελφοι και παρασκευάζουν, ενώ οι πελάτες το βλέπουν θετικά. Εμείς ξεκινάμε να αχνίζουμε και να μελώνουμε μπας και βοηθηθεί και η δική μας δουλειά. Ξεκινώντας από τώρα, να τονωθεί η κίνηση και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις