Κεραμέως: «Όλα είναι έτοιμα» για το πρώτο κουδούνι

Στα σχολεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όλα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι της ερχόμενης Δευτέρας. 

Συγκεκριμένα η υπουργός επισκέφτηκε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκης. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή τους στη νέα πραγματικότητα του σχολείου αλλά και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr η Κεραμέως ενημερώθηκε για το πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων του 3ου Πειραματικού, ενώ αναμένεται να επισκεφτεί και άλλα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία μέσα στη μέρα.

«Οι μαθητές σας αγαπούν και σας λατρεύουν» τόνισε στους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας τους για τα «θαύματα που έκαναν από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο» με την τηλεκπαίδευση αλλά και για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το άνοιγμα του Ιουνίου.

Ερωτώμενη για την πρεμιέρα της σχολικής χρόνιας, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας, οι μαθητές είναι απόλυτα ασφαλείς στις τάξεις τους ενώ υπογράμμισε πως έχουν αναρτηθεί τόσο σε σελίδες του Υπουργείου, του ΕΟΔΥ αλλά και στο διαδίκτυο αναλυτικές οδηγίες προς όλες τις ομάδες.

Σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών για τη χρήση μάσκας τόνισε πως θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία τόσο με βίντεο όσο και με δια ζώσης ενημέρωση από γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Αναφερόμενη στους γονείς-πολέμους της χρήσης μάσκας στα σχολεία, είπε πως «αν αυτές οι μειωμένες αντιδράσεις είχαν κάποια επιστημονική βαση, να το συζητήσουμε, όχι εμείς με τους ειδικούς.

«Εδώ όμως εγώ δεν βλέπω καμία επιστημονική βάση, και αυτό οφείλω να το υπογραμμίσω, γιατί δεν το λέμε εμείς για τη μάσκα. Το λέει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, η Παγκόσμια Παιδιατρική Ένωση και όλοι οι ειδικοί. Είναι σαφέστατοι όλοι ότι και η μάσκα είναι ασφαλής και είναι ο πιο πολύτιμος τρόπος για να προστατευθούμε όλοι και αν συνεχίσουμε τη ζωή μας», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Περισσότερα σε Ειδήσεις