ΕΛ.ΑΣ: Επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου- Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΛΑΣ, το οποίο ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Το κτίριο τελεί εδώ και 16 χρόνια υπό κατάληψη, από διάφορες ομάδες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο στο οποίο ετοιμάζονταν βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές βρίσκονται στην οδό Μακεδονικού Αγώνα και φωνάζουν συνθήματα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά τους, προκειμένου να μην τους επιτρέψουν να πλησιάσουν το κτίριο.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ, η οποία είναι σε εξέλιξη από το πρωί, οδεύει προς ολοκλήρωση. Οι αστυνομικοί έχουν σφραγίσει την είσοδο του κτιρίου για να αποφευχθεί η ανακατάληψή του από τους αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε κανένας στο κτίριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εντός του κτιρίου άδεια μπουκάλια και εύφλεκτα υλικά. Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το πρωί παρουσία εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί έσπασαν την κλειδαριά και εισήλθαν στο κτίριο. Οι δρόμοι γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο παρέμειναν κλειστοί για αρκετές ώρες.

Δείτε φωτογραφίες του Thestival από το σημείο:

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις