Αντιδράσεις για το lockdown των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Μετά την άρνηση των επιχειρηματιών εστίασης της Αττικής να συμμετέχουν στο κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου για το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου, «όχι» λένε και οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή της, η «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης» αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιας ενέργειας προς το παρόν καθώς μια «τέτοια σπασμωδική κίνηση θα διαταράξει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με βάση τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του τύπου περί κλεισίματος καταστημάτων που αφορούν την εστίαση, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν τίθεται τέτοιας μορφής ενέργεια προς το παρόν από τα μέλη της "Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης".

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της επιβίωσης είναι πρωταρχικό μέλημα για όλους μας, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προβούμε σε οποιαδήποτε σπασμωδική κίνηση, η οποία θα διαταράξει την ήδη υπάρχουσα βεβαρημένη κοινωνική συνθήκη.

Στα πλαίσια εναρμόνισης με όλο το κλίμα ανησυχίας και ασάφειας που κυριαρχεί στην κοινωνία, η "ΠΕΘ" αναμένει τα νέα μέτρα στήριξης για τον κλάδο και ανάλογα θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ενημερώσει και έχουμε επικοινωνήσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στους αρμοδίους, ώστε να καταφέρει ο κλάδος μας να επιβιώσει στην παρούσα και επερχόμενη κρίση λόγω του Covid-19».

Περισσότερα σε Ειδήσεις