Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διαψεύδει την επιλογή ασθενών στη ΜΕΘ

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των όσων δήλωσε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας, που οδηγεί σε «επιλογή ασθενών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης και η κ. Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, δεν ισχύει τίποτα από όσα ανέφερε ο κ. Σιούλης, τουναντίον το πρωί της Τρίτης η εφημερία ξεκίνησε με επτά κενές ΜΕΘ και σχεδιασμό για την αύξησή τους.

Η ανακοίνωση της διοίκησης:

«Η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών!

Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Περισσότερα σε Ειδήσεις