Χαρδαλιάς: «Κύριο μέλημά μας δεν είναι τα πρόστιμα»

Σε παρουσίαση της Δημοτικής Αστυνομίας για ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την άφιξή του στο δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνεχάρη τους δημοτικούς αστυνομικούς για την δουλειά τους επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες από τους επιχειρηματίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Το άνοιγμα της αγοράς το οποίο είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες, από όρους όπου δεν γίνεται έκπτωση σε κανέναν.

Η δική σας δουλειά είναι με την παραίνεσή σας, με τις συστάσεις σας, με την ευγένεια που σας διακατέχει να συμβάλουμε στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να ανοίξουν με όρους οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την δημόσια υγεία», σημείωσε ο υφυπουργός Πολικής Προστασίας απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνομικούς.

«Υπάρχει το κράτος σε ακραίες περιπτώσεις να εφαρμόζει τον νόμο και να δίνει και το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν κάποιοι πέρα από αυτόν. Κύριο μέλημά μας δεν είναι ούτε τα πρόστιμα, ούτε το κυνήγι, το μέλημά μας είναι σταδιακά να ανοίξουμε την αγορά, να μπορέσουν να σταθούν οι επιχειρήσεις αλλά ταυτόχρονα να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι ο κορονοϊός είναι σε ύφεση αλλά παραμένει στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας, στα χωριά μας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι «επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού θα πρέπει να αρχίσουμε τους εντατικούς ελέγχους έτσι ώστε να υπάρχει από την μια πλευρά η τήρηση των κανόνων ασφάλειας αλλά από την άλλη πλευρά να υπάρχει ροή πόλης, ροή των ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν τραπεζοκαθίσματα», και πρόσθεσε ότι ο «κορoνοϊός δεν έχει περάσει».

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις