Τελειώνουν τα αποθέματα σε μάσκες λόγω κορονοϊού

Έλλειψη στις χειρουργικές μάσκες δημιουργείται στην αγορά, καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από ποτέ την τελευταία εβδομάδα, λόγω της εξάπλωσης του

κορονοϊού εκτός των συνόρων της Κίνας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύση Ευγενίδη, αναμένουν ανεφοδιασμό ώστε να καλυφθεί η έλλειψη που δημιουργείται τα τελευταία 24ωρα.

«Τελειώνουν τα αποθέματα με τις χειρουργικές μάσκες. Αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο ανεφοδιασμός και δεν θα υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει στο makthes.gr ο Διονύσης Ευγενίδης.

Τις τελευταίες εβδομάδες που ενισχύθηκε η παγκόσμια ανησυχία για τον θανατηφόρο ιό, στους δρόμους της πόλης, σε λεωφορεία αλλά και σε κλειστούς χώρους δεκάδες είναι οι πολίτες που φορούν μάσκες για να προστατευτούν. «Είναι πρωτοφανής η ζήτηση, δεν το έχουμε ξανά δει αυτό. Προμηθευόντουσαν πολλοί και τον Δεκέμβριο για την εποχιακή γρίπη αλλά αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα δεν έχει καμία σχέση» σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Ευγενίδης, μάσκες προμηθεύονται όλες οι ηλικίες από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι. Η έλλειψη όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη σε χώρες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να ζητούν κιβώτια από την Ελλάδα. «Είναι πολλοί αυτοί που αγοράζουν κιβώτια με μάσκες για να στείλουν σε χώρες του εξωτερικού» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, μεγάλες εταιρείες με ιατρικό εξοπλισμό έχουν έλλειψη στις μάσκες και δεν μπορούν να προμηθεύσουν τους πελάτες τους.

Πηγή: makthes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις