Τί ζητάει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων για το Μετρό

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα δομικά υλικά και στις κατασκευές του νομού Θεσσαλονίκης αναφορικά με την κατάσταση στο μετρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης του «ΑΚΤΩΡ» και της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», μετά τις συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (17/03/20), ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης (ιδιαίτερα στις σήραγγες) η κατάσταση παραμένει σχεδόν ίδια.

Φόρμες, γάντια, μάσκες, σαπούνι και αντισηπτικό, δίνονται με το σταγονόμετρο ή καθόλου σε συνθήκες έτσι κι αλλιώς δύσκολες και ανθυγιεινές (υγρασία πάνω από 100%, λειψός αερισμός, συγκέντρωση εργαζομένων σε λίγα τετραγωνικά μέτρα) που λόγω κορωνοϊού πολλαπλασιάζουν την επικινδυνότητα στους χώρους εργασίας.

«Αττικό Μετρό» και «Ακτωρ» παίζουν μπαλάκι τις ευθύνες περιμένοντας μια υπουργική απόφαση που δεν έρχεται μιας και η κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – μετράει  τη ζωή των εργαζομένων ως κόστος το οποίο προσπαθεί συνεχώς να μειώσει.

Απαιτούμε:

•             Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων, να δοθούν πρόσθετες άδειες με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.

•             Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων (αντισηπτικών, μάσκες), σε όλους τους συναδέλφους και σε όλο τον λαό.

•             Η προστασία της υγείας, της ζωής μας, των συναδέλφων μας, των εργαζομένων και των οικογενειών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η ευθύνη κυβέρνησης, εργοδοσίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων (επιθεώρηση εργασίας, πολιτική προστασία, δήμοι κλπ) είναι τεράστια. Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα χτές.

Πηγή: Thessnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις