Σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Σε καραντίνα τέθηκαν 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» λόγω των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφερόμενος στα τέσσερα κρούσματα της νόσου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, είπε ότι εργάζονταν στα δύο τμήματα Covid που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό.

«Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.

Πρόσθεσε ότι 135 υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία ενώ εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3» τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Εκτός αυτού, όπως σημείωσε, δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους.

Επιπλέον, είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι για κορονοϊό σε όσους ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων συμπληρώνοντας ότι «πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορoνοϊού».

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις