Κορωνοϊός: Ποια προϊόντα «ξεπουλάνε» στα σούπερ – μάρκετ

Σκηνικό… Ιταλίας παρατηρείται στα σούπερ - μάρκετ της Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη,

ενώ σήμερα ανακοινώθηκε πως υπάρχουν ακόμη δύο κρούσματα στη χώρα (σ.σ. το ένα είναι το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο αφορά γυναίκα που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»).

Από την ώρα που ανακοινώθηκε επίσημα χθες το μεσημέρι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, Θεσσαλονικείς έσπευσαν σε σούπερ – μάρκετ για να αγοράσουν διάφορα προϊόντα, ενώ δεν έλειψαν οι εικόνες με άδεια ράφια και μεγάλες ουρές. Παράγοντες της αγοράς, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, αναφέρουν πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ζητήματα επάρκειας σε μεγάλες αλυσίδες.

Τα προϊόντα που έχουν υψηλή ζήτηση είναι:

ζυμαρικά, αλεύρι, παιδικά προϊόντα όπως πάμπερς, οινόπνευμα, κονσέρβες, αντισηπτικά, χαρτιά υγείας, χλωρίνη, κατεψυγμένα τρόφιμα, αλλά και προϊόντα όπως παξιμάδια, ξηρά τροφή, όσπρια και άλλα.

Σύμφωνα με υπεύθυνους γνωστής αλυσίδας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τον ίδιο να αναφέρει πως το εν λόγω σούπερ – μάρκετ ήταν απολύτως έτοιμο λόγω και του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας. Ο ίδιος μας ανέφερε πως η αύξηση υπολογίζεται άνω του 30% και πιθανώς να αγγίζει και το 50%.

Ωστόσο, οι παράγοντες της αγοράς με τους οποίους συνομίλησε το TyposThes, θεωρούν πως η αύξηση του τζίρου δεν αποτελεί κάτι θετικό, καθώς πρόκειται για τζίρο που θα χαθεί από τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: typosthes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις