Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι στις λαϊκές αγορές λόγω κορονοϊού

Έλεγχοι πραγματοποιούνται από χθες το πρωί στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και ευρύτερα της περιφέρειας λόγω κορονοϊού.

Ειδικότερα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, του  Σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», του Σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και οι υπεύθυνοι για την κάθε λαϊκή αγορά, εξετάζουν αν οι συνάδελφοι τους τηρούν τα προτεινόμενα μέτρα.

«Σε περίπτωση που εντοπιστεί πωλητής, που δεν έχει συμμορφωθεί, αυτός απομακρύνεται από την λαϊκή αγορά», αναφέρεται σχετική ανακοίνωση.

«Η κίνηση στις λαϊκές αγορές είναι ικανοποιητική. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης τόσο οι πωλητές, αλλά και οι καταναλωτές κάνουν τις συναλλαγές τους  χωρίς προβλήματα. Τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Σε ότι αφορά τα προϊόντα υπάρχει επάρκεια αγαθών. Οι τιμές είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για τα εποχικά φρούτα και λαχανικά» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Σε ότι αφορά το νομό Θεσσαλονίκης θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι υπεύθυνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είναι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Υπάρχει συνεχή επικοινωνία με την πρόεδρο της επιτροπής λαϊκών αγορών Γερακίνα Μπισμπινά  προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα», προστίθεται.

Πηγή: thessnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις