Άσκηση «Μαύρος Χρυσός» από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Άσκηση σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης εξανίου της μονάδας διαλυτών της εταιρείας ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε. των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ.) πραγματοποιήθηκε από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και τη διάσωση ατόμου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία του βαθμού ετοιμότητας και συνεργασίας του Πυροσβεστικού Σώματος, με την ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας και τους άλλους οικείους σε αυτήν φορείς, καθώς και η εξοικείωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων στα μέσα πυροπροστασίας και στην κατάσβεση ειδικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το σενάριο, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών συντήρησης πλησίον δεξαμενής πλωτής οροφής εξανίου και λόγω διαρροής από παρακείμενο αγωγό, μετά από αστοχία της φλάντζας στον ημισύνδεσμό του, εκδηλώνεται πυρκαγιά (pool fire) εντός της λεκάνης ασφαλείας της δεξαμενής. Ο συντηρητής που εκτελούσε τις θερμές εργασίες, στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυματίστηκε και παρέμεινε λιπόθυμος στο σημείο. Οι απαιτούμενες ενέργειες περιελάμβαναν, τη χειροκίνητη διακοπή της διαρροής του εξανίου και ταυτόχρονα με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τη διάσωση του ατόμου.

ΦΩΤΟ : Τσαπατσάρης Περικλής

Image removed.

Την άσκηση παρακολούθησαν, ο Διοικητής του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης και εκ μέρους της εταιρείας ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε: η ομάδα πυρασφάλειας, εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Υγιεινής & Ασφάλειας και η Διεύθυνση του Τμήματος Χημικών.

Πηγή: seleo.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις