Άρχισε η αντιπυρική περίοδος - Ετοιμότητα στο 80% στην Κεντρική Μακεδονία

Με ποσοστό ετοιμότητας 80%, παρά το γεγονός ότι ακόμη υπάρχει καλός δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, μπήκαν στη νέα αντιπυρική περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αντιπυρική περίοδος άρχισε την 1η Μαΐου και όπως τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, «όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε μια σειρά από καθαρισμούς χόρτων, κλαδιών, δένδρων και εύφλεκτων υλικών σε όλο το δασικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, με δεδομένο ότι πολλές περιοχές είναι κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα η πρόσβαση στους δασικούς δρόμους είναι απρόσκοπτη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Νέοι καθαρισμοί θα γίνουν μετά την εκδήλωση των εαρινών καταιγίδων.

Φέτος λόγω των μεγάλων ποσοστών βροχόπτωσης σε όλη την περιφέρεια, δημιουργήθηκε ένα στρώμα υψηλής προστασίας στα δάση, λόγω της αυξημένης υγρασίας που δημιουργεί η πολλή βλάστηση.

Έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είμαστε σε επαγρύπνηση. Με εντολή του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, το σύνολο της Πολιτικής Προστασίας έχει αναλάβει να ολοκληρώσει όλη την προεργασία και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο».

Πηγή: voria.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις