Άδειασαν οι δρόμοι της πόλης λόγω κορονοϊού

«Δύο ημέρες έχει να μπει πελάτης στο κατάστημα μου. Ο κόσμος αρχίζει και φοβάται λόγω του κορoνοϊού να κυκλοφορεί στους δρόμους. Με τι ψυχολογία να αγοράσει ρούχα και παπούτσια;». Τα λόγια ανήκουν σε καταστηματάρχη με είδη ένδυσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Και δεν είναι ο μοναδικός… Η πλειονότητα των καταστημάτων στην καρδιά της πόλης είναι άδεια με τους ιδιοκτήτες να περιμένουν απλά να περάσει η ώρα για να κλείσουν την επιχείρηση τους.

Αλλά και σε πολυκαταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες στην οδό Τσιμισκή, οι πελάτες, χθες, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Η αύξηση των κρουσμάτων του ιού, τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στην προσπάθεια για τον περιορισμό του και προπάντων η ανασφάλεια που έχει αρχίσει να φωλιάζει στα μυαλά των Θεσσαλονικέων τους περιορίζει από τα… περιττά ψώνια.

Ακόμη και το γεγονός των προσφορών που συνήθως ενεργοποιεί τους καταναλωτές, έστω και για μικρές αγορές, αυτή τη φορά δεν φαίνεται να επιδρά θετικά.

κορονοϊού

Μοναδική εξαίρεση η προηγούμενη εβδομάδα, οπότε καταστήματα καλλυντικών προχώρησαν με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας σε γενναίες προσφορές με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να συρρεύσουν σε αυτά. Έκτοτε τα καταστήματα νεκρώνουν μέρα με την ημέρα.

Πηγή: voria.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις