Στη Θεσσαλονίκη ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το «Αντώνης Τρίτσης»

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Κιλελέρ o υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σήμερα στην ειδική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη ΔΕΘ-Helexpo.

Σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών έφτασε στο Εκθεσιακό Κέντρο, όπου και φωτογραφήθηκε με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που έδωσαν το παρόν.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ξεκίνησε την ομιλία του, συγχαίροντας τον υπουργό Εσωτερικών για το όνομα του προγράμματος.

«Έχει πολύ συμβολικό χαρακτήρα η ονομασία «Αντώνης Τρίτσης» δήλωσε χαρακτηριστικά δηλώνοντας παράλληλα πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει τις διαδικασίες συντομότερες και απλές, έτσι ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην περιοχή μας έχουμε καταφέρει να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση. Δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα στη χώρα και στην Κεντρική Μακεδονία αν δεν ήταν σε αυτό το εξαιρετικό επίπεδο η επικοινωνία μας.

Κάτω από παρά πολύ δύσκολες συνθήκες, οικονομικές και άλλες, έχουμε καταφέρει να είμαστε εδώ και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας πάλι και να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στη «kedenews»

Το παρόν στην παρουσίαση έδωσε και σήμερα η kedenews. «Ο υπουργός Εσωτερικών προχωρά στα έργα και δεν μένει στα λόγια. Είναι ρεαλιστής, αποτελεσματικός και οραματικός. Δώδεκα μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει δώδεκα χρόνια. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο εργαλείο. Για πρώτη φορά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ παρέχονται για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στην μετά-κρίσης εποχή στην Ελλάδα» δήλωσε αποκλειστικά στην kedenews, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Εσωτερικών στις δηλώσεις που προέβη, αναφέρθηκε στα δύο πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα μας φέτος τον χειμώνα, το ένα αφορούσε το ζήτημα του κορονοϊού κάνοντας έκκληση να μη χαλαρώσουμε με τα μέτρα προστασίας και να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, ενώ μάλιστα αναφορά έκανε στις τουρκικές προκλήσεις, δηλώνοντας πως «μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά οι Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι στις καινοτομίες του προγράμματος είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά το συνδιαμορφώνουν ο α’ και β’ βαθμός αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε πως είναι στο χέρι των δήμων «να τρέξουμε διαδικασίες για να ωριμάσουμε έργα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αντώνης Τρίτσης»: 60 έργα για την περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος από το Κιλελέρ