Σταϊκούρας: Η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα

Σταϊκούρας

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ αλλά και το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Έκθεσης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι η επικοινωνία που έχει με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo δεν είναι όψιμη, λίγες μέρες πριν την έναρξή της.

“Πέρα από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έπρεπε να βοηθήσουμε και την έκθεση και τους εργαζόμενους της” δήλωσε επίσης ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να είναι και η ΔΕΘ μέσα σε αυτούς που βοηθά η ελληνική πολιτεία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

“Η συνεργασία μας δεν είναι μόνο για ένα συγκεκριμένο γεγονός, για την ετήσια έκθεση αλλά έχει μόνιμα χαρακτηριστικά”, είπε.

Αναφορικά με τη φετινή, 85η ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα πραγματοποιηθεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πληροφορηθεί, γίνεται εξαιρετική δουλειά, ώστε να υπάρξει βέλτιστη οργάνωση με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους πολίτες.

“Η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη”, υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σταϊκούρας.

staik.jpg

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως η κυβέρνηση υποστηρίζει το έργο της ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και εκτίμησε πως θα αλλάξει την εικόνα της πόλης.

“Νομίζω ότι θα αλλάξει τα δεδομένα και για την εταιρεία μας και για την πόλη και για τη χώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αυτό το έργο το υποστηρίζει η κυβέρνηση το έχει αναδείξει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις και είναι ένα έργο που το υποστηρίζει συνολικά η πόλη, διακομματικά, διαθεσμικά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πολιτιστικό έγκλημα» η απόσπαση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου