Ποδηλατόδρομος στη Νίκης – Αυτοψία Ζέρβα με… ποδήλατο

Αυτοψία στην Λεωφόρο Νίκης όπου από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται εργασίες προκειμένου να μεταφερθεί ο ποδηλατόδρομος από το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της παραλιακής πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έφτασε στο σημείο – στου ύψος της Αριστοτέλους – με το ποδήλατο του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και όπως είπε χαρακτηριστικά οι συνολικές παρεμβάσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού και την απόδοση μέρους του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ξεκινάει από την Λεωφόρο Νίκης το καινούργιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης στους πολίτες και επισκέπτες» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, οι εργασίες για το δίκτυο ποδηλατόδρομων θα συνεχιστούν στις οδούς, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Μοσχονησίων, Βούλγαρη και Γιαννιτσών, ούτως ώστε «η πόλη να έχει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ένα προσωρινό δίκτυο που ευελπιστούμε αν πάει καλά να το έχουμε μόνιμα».

Πηγή: grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινούν οι εργασίες για μετατροπή της Λεωφόρου Νίκης σε ποδηλατόδρομο