Η επιστολή του δημάρχου προς τον Σωτήρη Τσιόδρα

Επιστολή στον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορoνοϊό, Σωτήρη Τσίοδρα, με την οποία εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες αλλά και συνολικά του δήμου προς αυτόν, απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην επιστολή του προς τον κ. Τσιόδρα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κάνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του καθηγητή λοιμωξιολογίας όλο αυτό το διάστημα και τη συμβολή του για την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας.

«Υπό την επιστημονική σας σκέπη και τις σαφείς οδηγίες σας, η Ελλάδα κατάφερε να εξέλθει από μία ιδιαίτερα επικίνδυνη και κρίσιμη φάση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υπογραμμίζει τη συμβολή του καθηγητή λοιμωξιολογίας τόσο στην ενημέρωση που παρείχε προς τους πολίτες, όσο και στον συντονισμό των ενεργειών για τη διαχείριση της όλης κατάστασης.

«Αποδείξατε, ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας ότι η χώρα μας μπορεί με τρόπο ικανοποιητικό να ανταποκριθεί σε μείζονες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής καθώς δεν στερείται επιστημονικού προσωπικού και δεν υπολείπεται έναντι άλλων ανεπτυγμένων κρατών», υπογραμμίζει ο κ. Ζέρβας και προσθέτει:

«Καταφέραμε δε, όλοι μαζί, να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και να δώσουμε περιεχόμενο σε έννοιες όπως αλληλεγγύη και πρόνοια με ενσυναίσθηση και ρεαλισμό».

Στην επιστολή του προς τον Σωτήρη Τσιόδρα ο κ. Ζέρβας δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Η ετοιμότητα και η καθοδήγηση σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των υγειονομικών αρχών και υπηρεσιών της Πολιτείας, συντέλεσε καθοριστικά στον περιορισμό της πανδημίας και στη δική μας πόλη, τη Θεσσαλονίκη, όπου και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα και ακολούθως ελάχιστα άλλα , όπως και απώλειες ζωών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Στο πρόσωπό σας τιμούμε και ευχαριστούμε το σύνολο του επιστημονικού και ιατρικού κόσμου που έδωσε αυτή τη μάχη δίπλα στην Ελληνική κοινωνία», αναφέρει επίσης στην επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Τσιόδρα

Δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες εμού και του δήμου Θεσσαλονίκης για την προσφορά σας κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που επέφερε η εμφάνιση του νέου κορονοϊού.

Υπό την επιστημονική σας σκέπη και τις σαφείς οδηγίες σας, η Ελλάδα κατάφερε να εξέλθει από μία ιδιαίτερα επικίνδυνη και κρίσιμη φάση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η παρουσία σας, η καθημερινή ενημέρωση που παρείχατε καθώς και ο λόγος σας αποτελεί σημείο αναφοράς και δικαίως αναγνωρίζεται και μνημονεύεται από όλους τους Έλληνες.

Αποδείξατε, ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας ότι η χώρα μας μπορεί με τρόπο ικανοποιητικό να ανταποκριθεί σε μείζονες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής καθώς δεν στερείται επιστημονικού προσωπικού και δεν υπολείπεται έναντι άλλων ανεπτυγμένων κρατών. Καταφέραμε δε, όλοι μαζί, να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και να δώσουμε περιεχόμενο σε έννοιες όπως αλληλεγγύη και πρόνοια με ενσυναίσθηση και ρεαλισμό.

Στο πρόσωπό σας τιμούμε και ευχαριστούμε το σύνολο του επιστημονικού και ιατρικού κόσμου που έδωσε αυτή τη μάχη δίπλα στην Ελληνική κοινωνία.

Η ετοιμότητα και η καθοδήγηση σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των υγειονομικών αρχών και υπηρεσιών της Πολιτείας, συντέλεσε καθοριστικά στον περιορισμό της πανδημίας και στη δική μας πόλη, τη Θεσσαλονίκη, όπου και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα και ακολούθως ελάχιστα άλλα , όπως και απώλειες ζωών.

Με μία νέα εθνική συλλογική αυτοπεποίθηση μπορούμε σήμερα να σχεδιάζουμε το μέλλον, γνωρίζοντας πως εάν παραστεί εκ νέου ανάγκη, μπορούμε να βασιστούμε σε δικές σας υπηρεσίες.»

Πηγή: thestival.gr