Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Απoστολή του kedenews στη ΔΕΘ-Helexpo: Ανοίγουν οι διεργασίες για την ανάπτυξη της...

Απoστολή του kedenews στη ΔΕΘ-Helexpo: Ανοίγουν οι διεργασίες για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης συμμετέχουν στο πάνελ με θέμα τις Προοπτικές Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας του Thessaloniki Helexpo Forum. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει αργά το βράδυ στην πόλη, λόγω υποχρεώσεων. 

Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί και αποστολή του kedenews, όπου και θα καλύψει όλες τις διεργασίες στη ΔΕΘ. Ο εκπρόσωπος της Pressgroup και Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας, Γιώργος Κωστούρος και o φωτορεπόρτερ, Γιάννης Βαρνάς.

Σήμερα στην Αίθουσα 1 στο «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης» θα παρευρίσκονται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Το Thessaloniki Helexpo Forum ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή στις 11:00 με το πάνελ για τις «Νέες Τεχνολογίες στον Πρωτογενή Τομέα» και στη συνέχεια στις 13:00 την «σκυτάλη» παίρνουν τα πάνελ «Ψηφιακή Δικαιοσύνη», στις 15:00 «Ενέργεια, Αειφορία και Βιώσιμες Πρακτικές» και στις 17:00 «Εξωστρέφεια και οι Εξαγωγές στις Νέες Συνθήκες».

O δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφερόμενος στην έναρξη του προγράμματος δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «το αυθεντικό είναι αιώνιο. Αυτό είναι το σλόγκαν αυτής της προσπάθειας και δεν θα μπορούσε μια πόλη αιώνια όπως η Θεσσαλονίκη να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηριστικά δήλωσε:«Είναι σημαντικό το ότι η κεντρική πόλη της Μακεδονίας, η κεντρική πόλη των Βαλκανίων, μια πόλη με ένα τόσο μεγάλο λιμάνι, μία πόλη στην οποία διακινούνται τόσο πολλά προϊόντα, είναι η πόλη όπου οργανωμένα ο δήμος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ξεκινούν μια εκστρατεία ορθούς πληροφορήσεως του καταναλωτικού κοινού υπογραμμίζοντας το γιατί η αγορά απομιμητικών προϊόντων βλάπτει καίρια αυτόν που τα αγοράζει».

Έξι μηχανήματα αυτόματων ελέγχων στην Εγνατία

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε μάλιστα ότι στην Εγνατία Οδό θα εγκατασταθούν έξι αυτόματα μηχανήματα ελέγχου διακίνησης προϊόντων με το πρώτο να τοποθετείται στον άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίου.

Τα άλλα πέντε θα μπουν σε σημεία της Εγνατίας φτάνοντας μέχρι την Ηγουμενίτσα επιτρέποντας, όπως είπε ο υπουργός, να ελέγχονται έτσι όλα τα φορτηγά ως προς τι διακινούν. Αντίστοιχα μηχανήματα θα μπουν σε επόμενο διάστημα και στις Εθνικές Οδούς.

Από αριστερά: Κωνσταντίνος Ζέρβας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κώστας Καραμανλής, Άδωνις Γεωργιάδης, Θεόδωρος Καράογλου

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού το ΣΚ

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

  • Στις 10:00 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo,
  • Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 
  • Στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ