Απαγωγή Μαρκέλλας: Έκκληση για μυστικότητα από τον δικηγόρο της οικογένειας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την υπόθεση της απαγωγής της Μαρκέλλας, της 10χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη η οποία αγνοούνταν σχεδόν για δύο ημέρες, πριν εντοπιστεί να περιπλανιέται μόνη της.

Ενώ οι αρχές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας, είναι σε εξέλιξη και έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της ο οποίος φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.

Μυστικότητα ζητά η δικηγόρος της οικογένειας

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί  την οικογένεια του παιδιού, Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε στην ΕΡΤ  ότι πρόκειται για ανήλικο παιδί και για αυτό απαιτείται μυστικότητα από το στάδιο της προανάκρισης  καθώς και σε όλη τη διαδικασία της υπόθεσης.

Γίνεται έρευνα  και για το οικογενειακό περιβάλλον  και υπογράμμισε πως πρωταρχικός στόχος είναι, η ηρεμία του παιδιού και η ψυχική του αποκατάσταση. Τόνισε δε ότι σε περίπτωση που το σημερινό περιβάλλον της μικρής κριθεί ακατάλληλο υπάρχουν άλλα μέλη της οικογένεια που είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη επιμέλεια της.

«Το να ξέρουμε όλοι αυτό που συνέβη στη μικρή Μαρκέλλα πριν εντοπιστεί η δράστης είναι απλώς στίγμα για το παιδί. Γι΄αυτό θα ήθελα να σταματήσει εδώ αυτό με τα ναρκωτικά και να μην ακουστεί παραπέρα γιατί το παιδί θα επιστρέψει στο σπίτι του. Δεν θέλουμε να είναι στιγματισμένο. Δεν ξέρουμε πώς φέρονται τα ανήλικα παιδιά», είπε η δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10χρονη Μαρκέλλα: Στην εισαγγελέα ο αδερφός της – Ζήτησε την επιμέλεια της μικρής

Παράλληλα, η κ. Ανάσογλου έκανε έκκληση στην αστυνομία να ενημερώνει την οικογένεια για όποια καινούργια πληροφορία υπάρχει.

Σημείωσε πως γίνεται έρευνα και για το οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης και υπογράμμισε πως πρωταρχικός στόχος είναι, η ηρεμία του παιδιού και η ψυχική του αποκατάσταση. Τόνισε δε ότι σε περίπτωση που το σημερινό περιβάλλον της μικρής κριθεί ακατάλληλο υπάρχουν άλλα μέλη της οικογένειας που είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη επιμέλεια της.

«Οικία και το σπίτι που νιώθει το παιδί τη φωλίτσα του είναι το σπίτι της γιαγιάς. Για αυτό υπήρξε αυτή η αντίδραση προς τη μητέρα. Δεν έχουμε κάτι μεμπτό. Τον ρώτησα πάρα πολλές φορές τον Χρήστο (αδερφός της Μαρκέλλας) αφού κάνουμε δημόσιες δηλώσεις και μιλάω αντ’ αυτού, αν θέλει να πάω να καταθέσω κάτι. Μου είπε ότι “όχι δεν έχω να καταθέσω τίποτα ενάντια στη μητέρα μου, απλώς αυτό δεν έπρεπε να συμβεί». Αν υπάρχει μία υποψία ότι υπάρχει αμέλεια στην άσκηση επιμέλειας, υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά της. Η οικογένειά της, η υπόλοιπη οικογένεια που την λατρεύει», συνέχισε η δικηγόρος.

Επίσης, σημείωσε πως σήμερα θα μεταβούν εκ νέου στην αστυνομία και στην εισαγγελία, «για να ζητήσουμε πληροφόρηση σχετικά με το τι είναι αυτό που πρέπει να ξέρουμε και δεν το ξέρουμε», αναφερόμενη στο κοκτέιλ κοκαΐνης με οπιούχες ουσίες που δόθηκαν στη 10χρονη. «Θέλω να πιστεύω ότι οι ναρκωτικές ουσίες χορηγήθηκαν στη μικρή το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή, κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Αλλά σε αυτό θα απαντήσουν οι αρμόδιοι», είπε η κ. Ανάσογλου.

Πηγή: makthes.gr