Αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια στο τουρκικό προξενείο

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τετάρτης εξαιτίας μίας ακτιβιστικής ενέργειας αντιεξουσιαστών.

Οι δύο αντιεξουσιαστές, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλη κυβισμού, διήλθαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Κατά το πέρασμά τους πέταξαν τρικάκια (έντυπο υλικό) στη μέση του δρόμου και τράπηκαν σε φυγή. Τα τρικάκια είχαν μήνυμα υποστήριξης σε απεργούς πείνας που κρατούνται σε φυλακές του τουρκικού κράτους.

Το κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή για προσαγωγή των ατόμων. Περιπολικά και δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο και «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή όμως οι δύο αντιεξουσιαστές δεν εντοπίστηκαν.

Τα τρικάκια είχαν μήνυμα υποστήριξης σε απεργούς πείνας που κρατούνται σε φυλακές του τουρκικού κράτους. «Το φασιστικό κράτος της Τουρκίας δολοφονεί!» αναφέρεται σε ένα από αυτά.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα μέτρα ασφαλείας του Τουρκικού Προξενείου έχουν αυξηθεί λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Πηγή: grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ: H τουρκική κυβέρνηση οπισθοχωρεί σε μισαλλόδοξη ρητορική