Θέρμη: Επανόρθωση για την συνδρομή του ΕΚΑΒ στην 8χρονη

Τι αναφέρουν ο πατέρας της άτυχης 8χρονης που έχασε τη ζωή της και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για το τραγικό περιστατικό στη Νέα Ραιδεστό, στην Θέρμη.

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι το ΕΚΑΒ παρέσχε κάθε έγκαιρη, δυνατή και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα βοήθεια στην άτυχη 8χρονη από τη Νέα Ραιδεστό η οποία δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή, τόσο ο πατέρας του παιδιού, όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής όταν η μικρή έχασε τις αισθήσεις ενώ περπατούσε σε δρόμο της Ν. Ραιδεστού, συνοδευόμενη από συγγενικό και φιλικό της πρόσωπο. Αμέσως έγιναν προσπάθειες να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στην 8χρονη, από καρδιολόγο ο οποίος είναι και συγγενής της, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Η αρχική πληροφορία την οποία είχε η Voria.gr από αυτόπτη μάρτυρα που ήταν μπροστά στο συμβάν ήταν ότι υπήρξε σχετική καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου, ενώ επιπλέον δεν ήταν εξοπλισμένο με απινιδωτή. Η πληροφορία αυτή επιχειρήθηκε να διασταυρωθεί από το ΕΚΑΒ αλλά την ώρα εκείνη, λόγω και του τεράστιου φόρτου εργασίας που αντιμετωπίζει το Σώμα αυτήν την περίοδο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Από όσα μας ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, αλλά και ο πατέρας του άτυχου παιδιού προκύπτει πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να σωθεί το κοριτσάκι το οποίο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ειδικότερα ο πατέρας της 8χρονης, Λεωνίδας Παγουλάτος μιλώντας στην Voria.gr δήλωσε πως στο πλευρό της κόρης του βρέθηκε σχεδόν αμέσως καρδιολόγος, συγγενής της οικογένειας ο οποίος έκανε προσπάθειες ανάνηψης της μικρής. Σε πολύ λίγα λεπτά, όπως αναφέρει, έφτασε και το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο μετά κατέφθασε στο σημείο και η Ειδική Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα και ένα τρίτο ασθενοφόρο. “Θέλω να γράψετε πως οι άνθρωποι έκαναν ό,τι μπορούσαν για την κόρη μου, δεν υπήρξε καμία ολιγωρία” τόνισε ο κ. Παγουλάτος.

“Το δημοσίευμα ήταν άδικο για τους διασώστες του ΕΚΑΒ και σας ζητούμε να επανορθώσετε” σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μάκης Δεβελόγλου. Εξήγησε ότι “δεν υπάρχει κανένα απολύτως ασθενοφόρο το οποίο να κυκλοφορεί χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, γι' αυτό και η πληροφορία που σας δόθηκε ήταν τελείως ανυπόστατη και δημιούργησε εσφαλμένες εντυπώσεις για τους διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες νυχθημερόν”.

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες η Voria.gr δημοσιοποίησε επιστολή του ΕΚΑΒ όπου περιγράφονται όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι διασώστες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην επιστολή ότι “οι διασώστες του πρώτου ασθενοφόρου που έφθασε στο σημείο στις 16:39 (μόλις 13 λεπτά από τη διαβίβαση του σήματος), άμεσα πραγματοποίησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και, χρησιμοποιώντας τον απινιδωτή του οχήματος, χορήγησαν μία απινίδωση. Με την άφιξη της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του ΕΚΑΒ (2ο ασθενοφόρο) 10 λεπτά αργότερα, ο γιατρός του ασθενοφόρου πραγματοποίησε το πρωτόκολλο εξειδικευμένης καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ALS) χορηγώντας στο κοριτσάκι αδρεναλίνη”. Στη συνέχεια η 8χρονη μεταφέρθηκε με την Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η Kedenews δηλώνει ότι τιμά, σέβεται και αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία το πολύ σπουδαίο έργο το οποίο παρέχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ιδιαιτέρως αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Αυτό κάνει και στην συγκεκριμένη ατυχή περίσταση, διορθώνοντας μια αρχική εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, πληροφορία και δηλώνοντας ότι αναγνωρίζει πως τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

 Voria.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις