Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των κατοίκων για τα προβλήματα της περιοχής

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου με επιτυχία η πρώτη οργανωμένη συνάντηση των κατοίκων της Επέκτασης Θέρμης. Πρόκειται για μια προσπάθεια για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αφορούν στην ασφάλεια της περιοχής μετά από τα συνεχόμενα κρούσματα διαρρήξεων, τα τροχαία στην οδό Κουγιάμη και τους γύρω δρόμους, την αποχέτευση και άλλα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Συνοπτικά συμπεράσματα από την πρώτη συνάντηση

Με συμμετοχή περισσοτέρων από 150 κατοίκους πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η πρώτη μας συνάντηση!

Εν συντομία τα συμπεράσματά μας:

1. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς οι τρόποι προστασίας μας έναντι των διαρρήξεων. Η συζήτηση με τον Αρχιφύλακα κ Παντελεάκο, Γραμματέα του τμήματος Ασφάλειας Θέρμης, ήταν διαφωτιστική. Μίλησε για το προφίλ των διαρρηκτών, τους τρόπους προφύλαξης των οικιών μας αλλά και την ανάγκη να συστεγαστεί εντός της Θέρμης, η Ασφάλεια με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

2. Συζητήσαμε για τις εξελίξεις στα θέματα που μας απασχολούν. Αποχέτευση, φωτισμός, οδική ασφάλεια, καθαριότητα και αδέσποτα ήταν αυτά που αναλύθηκαν και απασχόλησαν περισσότερο τους παρευρισκόμενους.
3. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να αποκτήσει νομική υπόσταση η ομάδα μας. Προχωράει η σύσταση του Συλλόγου, που θα αναζητήσει λύσεις και θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων και στην ανάπτυξη της περιοχής.
4. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας! Αρκετοί γνώρισαν σήμερα τους γείτονές τους και αυτό είναι ένα αισιόδοξο βήμα. Η συνεργασία και η καλή γειτονία αναδεικνύονται ως ζωτικά και θεμελιώδη συστατικά των σύγχρονων μικρών κοινωνιών. Αυτήν τη λογική θέλουμε να αναδείξουμε με τον υπό σύσταση Σύλλογο.

Η συμμετοχή όλων μας ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει διάθεση για δημιουργικές συνεργασίες. Με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή θα καταφέρουμε στο άμεσο μέλλον να δυναμώσουμε το Σύλλογο που θα συσταθεί και να αναζητήσουμε τρόπους αναβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου.

ΠΗΓΗ: thermisnews.gr