Τσιόδρας στη Θεσσαλονίκη: Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο κορoνοϊός

  • Σε καραντίνα ο οίκος ευγηρίας
  • Το πώς μεταδόθηκε ο κορoνοϊός στον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, τον ασθενή μηδέν, περιέγραψε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

    Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας «Σε αυτόν τον οίκο ευγηρίας έχουμε μια μεγάλη επιδημία παρότι τηρούσαν τα μέτρα και και παρότι δεν είχαν εδώ και μέρες επισκεπτήρια». Ο λοιμωξιολόγος εξήγησε ότι ο ασθενής μηδέν είναι υπάλληλος του Οίκου Ευγηρίας, στενή επαφή του οποίου ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η επαφή του ανθρώπου που εργάζεται στον Οίκο Ευγηρίας είχε βρεθεί στη Χαλκιδική, ένα νεαρό άτομο το οποίο είχε βρεθεί σε συναυλία, όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

    «Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιόδρας, αυτό το παράδειγμα δείχνει «πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος -νέους που διασκεδάζουν σ’ ένα νησί, σ’ έναν χώρο διακοπών- σ’ ένα γηροκομείο που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους».

    Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, ενώ όλοι όσοι παρουσίασαν συμπτώματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος είδε και χαιρέτισε όλους τους ενοίκους, οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση υγείας. «Χάρηκαν, με ευχαρίστησαν που ήρθα και κάνουν υπομονή και θα το περάσουν κι αυτό», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Παραλαμβάνουν διαμένοντες τα ασθενοφόρα

    Την ίδια ώρα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ συνεχίζουν να παραλαμβάνουν ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό, ενώ συνεχίζονται τα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

    https://www.youtube.com/watch?v=4MnO1eLv97w&feature=emb_title

Περισσότερα σε Ειδήσεις