Η πρώτη τηλε-διαβούλευση στην Ελλάδα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

H πανδημία του κορονοϊού λειτούργησε καταλυτικά στην υιοθέτηση νέων ψηφιακών μέσων και εργαλείων, που πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών πρωτοπορεί, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για τη συμμετοχή των πολιτών του στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όπως είναι το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2021.

Μέσω κοινωνικών δικτύων (Facebook, YouTube) και της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης googlemeet, καλεί τους πολίτες σε μια πρωτότυπη για τη χώρα μας ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης, κατά την οποία κάθε δημότης μπορεί να συμμετέχει εκφέροντας άποψη για τις προτεραιότητες, τα έργα και τις δράσεις του δήμου για την επόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα των ανοιχτών συζητήσεων είναι το εξής:

• Δ.Ε. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ: Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 – 5:30 μ.μ.

googlemeet: https://meet.google.com/rzn-xbfr-oek

• Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 – 6 μ.μ.

google meet: https://meet.google.com/kee-ktoi-ptz

• Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ: Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 – 5:30 μ.μ.

google meet: https://meet.google.com/cmc-khnt-ccq

• Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ: Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 – 5:30 μ.μ.

google meet: https://meet.google.com/jiv-smjh-bhv

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Αλλάζουμε σελίδα, εισάγοντας το Δήμο μας στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ανοίγοντας ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν και αυτήν την καινοτομία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών συμμετέχοντας στη χαρά της διαβούλευσης, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού το Δήμο του μέλλοντος».

Ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, δήλωσε: «Για πρώτη φορά η διαβούλευση γίνεται ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας σημαντικά τον ενεργό ρόλο των συμπολιτών μας στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις