Διαδικτυακή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που πραγματοποιεί τις διαδικασίες της διαβούλευσης μέσα από το διαδίκτυο αξιοποιώντας στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία, με την υποστήριξη της πλατφόρμας της Novoville.

«Δεν πρόκειται για μια ακόμη Επιτροπή που έρχεται να διαδραματίσει… διακοσμητικό ρόλο, αλλά για ένα ουσιαστικό όργανο που εμβαθύνει τη δημοκρατία και καθιστά τον πολίτη ρυθμιστικό παράγοντα στη διαμόρφωση του μέλλοντος του τόπου μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Η επικοινωνία του δήμου με την κοινωνία
  • Έχουν καθιερωθεί και θεσμικές τοπικές διαβουλεύσεις με τους κατοίκους ανά Δημοτική Ενότητα, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν οι προτάσεις τους για την περιοχή και που θα πρέπει να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό. Κορυφαίο όργανο της διαβούλευσης αυτής είναι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
  • Τα μέλη της Δ.Ε.Δ. συνέρχονται για τη διατύπωση γνώμης-πρότασης σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το Επιχειρησιακό και το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως επίσης και τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτήν από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
  • Επίσης, εξετάζουν τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνουν γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
Η διαδικασία παρακολούθησης της συνεδρίασης για τους δημότες

Η παρακολούθηση και συμμετοχή των πολιτών και δημοτών είναι εφικτή μέσα από τον σύνδεσμο (link): googlemeet: https://meet.google.com/kse-scrr-bca. Στη διάθεσή τους θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της τηλεδιαβούλευσης (Τηλ.: 2130.333929), όπου συνεργάτης της Novoville θα είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις και προβλήματα.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και της απλής μόνο παρακολούθησης της τηλεδιαβούλευσης χωρίς συμμετοχή σε αυτήν, ακολουθώντας μια από τις παρακάτω επιλογές:

  1. Σελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Facebook (live streaming video):

    https://www.facebook.com/dhmosneapolhsykewn[ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ]

  2. Κανάλι YouTube του δήμου Νεάπολης-Συκεών (live streaming video):

https://www.youtube.com/channel/UCt_mtbcjcYUuMh4GOKcQHUQ

  1. Ιστοσελίδαe-diavoulefsi.gr (live streaming video)

Περισσότερα σε Ειδήσεις