Να ξεκινήσουν άμεσα τα σχολικά γεύματα ζητά ο δήμος

Με ψήφισμά του ο δήμος Νεάπολης Συκεών ζητά την άμεση έναρξη του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης, το οποίο ουδέποτε άρχισε να υλοποιείται από τη έναρξη της σχολικής χρονιάς,

Υπενθυμίζεται πως πριν δέκα ημέρες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών απέστειλε σχετική επιστολή στην υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον υπ. Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, την διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου, όπως επίσης και στους προέδρους της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Βουλγαρίδη να ενημερώνουν το Σώμα για τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν στο θέμα, με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων να αποφασίζουν ομόφωνα για τη διεκδίκηση της έναρξης διάθεσης σχολικών γευμάτων στους μαθητές των σχολείων του δήμου.

Το ψήφισμα

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι σιτιστικές ανάγκες των μαθητών να “παίζονται” στις δικαστικές διενέξεις των επιχειρηματιών», αναφέρεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ ανάλογο ψήφισμα κατέθεσε και η ΛΑ.ΣΥ.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Χιλιάδες μαθητές στερούνται το σχολικό γεύμα, αρκετούς μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, και παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε στον Φλεβάρη του 2020 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα των Σχολικών Γευμάτων, από τα οποία αποκλείονται τα σχολεία του δήμου μας για ακόμη επιπλέον χρονικό διάστημα. Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμος μας ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα, παρά μόνο μέσω των Διευθύνσεων των σχολείων, κι αφού οι Υπηρεσίες μας έγιναν δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους γονείς που συνεχίζουν να βιώνουν τις σκληρές συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθμ. 16940/30.10.2019 έγγραφό της η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τα σχολεία της χωρικής αρμοδιότητάς της ότι σε κάποιους δήμους, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, θα υπάρξει καθυστέρηση στη διανομή των σχολικών γευμάτων ‘‘λόγω προσφυγής στους αναδόχους’’. Η αρνητική αυτή εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα 4.500 μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας να στερούνται από την αρχή του σχολικού έτους τα σχολικά γεύματα, και χωρίς κανείς να γνωρίζει το πότε θα αρχίσει επιτέλους η διάθεση των γευμάτων στους μαθητές.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός να υπάρχει μία τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός κρίσιμου και ευαίσθητου προγράμματος που έχει ως σκοπό να στηρίξει τους μαθητές και να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους στις σχολικές μονάδες.

Αυτή η κατάσταση, βέβαια, δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι σιτιστικές ανάγκες των μαθητών να “παίζονται” στις δικαστικές διενέξεις των επιχειρηματιών.

Κατόπιν όλων αυτών ζητάμε:

• Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα ώστε να ξεκινήσει η άμεση υλοποίηση του προγράμματος,

• Το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλο το μαθητικό πληθυσμό για να συμπεριλάβει τις μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, διαμορφώνοντας ανάλογα διατροφολόγια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους,

• Μονιμοποίηση του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων ανεξάρτητα από την φτώχεια και την κρίση, με ολοήμερα σχολεία και οργανωμένο διατροφικό πρόγραμμα δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ανοιχτό και ευρωπαϊκό σχολείο.

Για την θετική έκβαση των παραπάνω στόχων και διεκδικήσεων δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που θα συντονίσει η διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτόν, αρχίζοντας με πρώτη επίσκεψη στον υπ. Μακεδονίας-Θράκης».

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις