Απολύμανση σε όλους τους ναούς του δήμου

Κλιμακώνονται οι παρεμβάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης της εξάπλωσης του νέου ιού του κοροναϊού COVID-19.

Μετά τη λήψη εκτεταμένων μέτρων για την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών χώρων και δομών, όπως επίσης και την αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, σήμερα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά από εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών κ.Βαρνάβα, έγινε η απολύμανση όλων των Ιερών Ναών στα όρια του δήμου. Συγκεκριμένα, εκτεταμένη απολύμανση έγινε σε σύνολο 12 εκκλησιών και των χώρων που συγκροτούν τα εκκλησιαστικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και το επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης.

Παράλληλα, με απόφαση του δημάρχου, στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού COVID-19, και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55/Α’/11-03-2020), καθορίστηκε νέο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, οι Υπηρεσίες για το κοινό θα λειτουργούν ως εξής:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΩΡΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 09.00-13.00

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 09.00-13.00

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΜΕΙΟΥ 09.00-13.00

ΚΕΠ ΣΥΚΕΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΠΕΥΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10.00-16.00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 09.00-13.00

ΚΕΠ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

10.00-14.00

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ &

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 10.00-16.00

Κλειστό και το Στάδιο Νεάπολης

Στο μεταξύ, στον κατάλογο της αναστολής λειτουργίας των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων προστέθηκε και το Αθλητικό Στάδιο-Γήπεδο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή απόφαση του δημάρχου που τέθηκε άμεσα σε ισχύ, κλειστοί παραμένουν όλοι οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι, τα γήπεδα και τα Γυμναστήρια του δήμου αναστέλλοντας κάθε αθλητική δραστηριότητα προπονήσεων και αγώνων σε αυτά. Κλειστά παραμένουν, επίσης, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, κ.λπ.), όπως και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί. Επιπλέον:

► ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ έως τις 31 Μαρτίου 2020

• Η λειτουργία όλων των Τμημάτων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ,

• Η λειτουργία των ΚΗΦΗ,

• Η λειτουργία όλων των Δημοτικών Ωδείων, των θεατρικών και καλλιτεχνικών τμημάτων,

• Η λειτουργία όλων των Γυμναστηρίων, των αιθουσών γυμναστικής και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου,

• Η παραχώρηση χρήσης όλων των χώρων, είτε εντός των σχολικών συγκροτημάτων είτε εντός άλλων δημοτικών κτιρίων, που χρησιμοποιούνται από κάθε σύλλογο και φορέα του δήμου, με την παράλληλη αναβολή όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τους που έχουν προγραμματίσει εντός των χώρων αυτών.

► ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ έως τις 31 Μαρτίου 2020:

• Όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού»,

• Ο 5ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 5 Απριλίου,

• Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σε αντίθεση με τα κυλικεία των ΚΑΠΗ που παραμένουν κλειστά, τα τρία δημοτικά πολυϊατρεία και τα έξι δημοτικά ιατρεία, που λειτουργούν στα ΚΑΠΗ, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς η επίσκεψη σε αυτά γίνεται με ραντεβού και δεν υπάρχει συνωστισμός στους χώρους αναμονής. Επίσης, κανονικά λειτουργεί και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχοντας κατ’ οίκον τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ωφελούμενους, έτσι ώστε αυτοί να παραμένουν στην κατοικία τους και να μην εκτίθενται στον κίνδυνο του κοροναϊού.Τέλος, οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ, τα οποία είναι κλειστά, επικοινωνούν καθημερινά με όλους τους ωφελούμενους και παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον σε όλους τους ψφελούμενους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις