Αναβατόριο για άτομα με αναπηρία στο 2ο Γυμνάσιο

Ένα αίτημα πολλών ετών του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά έγινε πραγματικότητα. Ολοκληρώνονται εντός της ημέρας οι εργασίες εγκατάστασης ενός αναβατορίου για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Διευθύντριας της Σχολικής Μονάδας δρ Άννας Τιρικανίδου δίνοντας εντολή να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του συστήματος υποδοχής μαθητών με κινητικά προβλήματα.

Το αναβατόριο τοποθετήθηκε στο εξωτερικό και εσωτερικό κλιμακοστάσιο του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά και θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση μαθητών AμεΑ.

Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2019, έχει κατασκευαστεί τουαλέτα ειδικών προδιαγραφών, προκειμένου το σχολείο να υποδέχεται με αξιοπρέπεια μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Όπως τονίζει η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, Δρ Άννα Τιρικανίδου, σε ευχαριστήρια επιστολή της προς το Δήμο Λαγκαδά και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Μπίκα, στο παρελθόν, χρειάστηκε να μετεγγραφούν μαθητές σε άλλο σχολείο, γιατί δε μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται τα Εργαστήρια Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών.

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις