Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο μεταξύ γονέα και καταληψιών στο σχολείο του Ευόσμου

Κατάληψη στο σχολείο τους έκαναν 10-15 μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υγιεινής

Στο διάστημα της κατάληψης σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε πατέρα ο οποίος ήταν αντίθετος προς την κατάληψη με αποτέλεσμα να εισέλθει στο προαύλιο του σχολείου και να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με τους καταληψίες. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας που είχε φτάσει στο σχολείο.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Τοκμακίδη, ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και σε ανοικτή γραμμή με τους υποδιευθυντές, «το ζήτημα θα διευθετηθεί καθώς δεν προκύπτει κάτι σοβαρό» όπως είπε στο GRTimes, ενώ μια μητέρα μαθητή έδειξε αγανακτισμένη καθώς το συγκεκριμένο σχολείο είναι πολύ συχνά κλειστό.

Στο σημείο μεταξύ άλλων έφτασε προκειμένου να συμπαρασταθεί στους μαθητές και η πρόεδρος της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγο χρονικό διάστημα όταν αρνήθηκε να στείλει τον γιο της στο σχολείο με βεβαίωση self-test, ενώ αργότερα συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας επειδή είχε αναρτημένο “εμπρηστικό” κείμενο στη σελίδα της στο Facebook.

Περισσότερα σε Ειδήσεις