Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ Καταγγελία: Μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και συνωστισμός στο προαύλιο

Καταγγελία: Μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και συνωστισμός στο προαύλιο

  • Καταγγελία – υγειονομική βόμβα στα Διαβατά

Σε μια απίστευτη καταγγελία, μόλις λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορονοϊού, προχώρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς. Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN TV, δήλωσε πως υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό, όπως επίσης και σε αίθουσες που στήθηκαν σε διαδρόμους και παλιές αποθήκες.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκονά, το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη είναι οι υπόγειες αίθουσες, τα ωράρια των καθαριστριών τα οποία και δεν καλύπτουν την πρωινή βάρδια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σχολεία που έχουν τμήματα των 25 ατόμων μέσα σε «πολύ πολύ μικρές αίθουσες».

Συγκεκριμένα, στο συγκρότημα, συστεγάζονται το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών (5505 παιδιά), ωστόσο στο προαύλιο βρίσκονται και τα παιδιά του 1ου δημοτικού της περιοχής, με αποτέλεσμα, στο διάλειμμα να πραγματοποιείται ακραίος συνωστισμός, με 950 παιδιά στον ίδιο χώρο.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, ανέφερε σχετικά:

«Πρέπει οι διευθυντές των σχολείων επειγόντως να μιλήσουν με τον Δήμο της περιοχής τους να βρεθεί χώρος», ενώ πρότεινε εναλλακτικά οι μαθητές να κάνουν μάθημα στην ύπαιθρο. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παιδιά να κάνουν μάθημα στο υπόγειο, είναι φρικτό», τόνισε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ