Συμμετοχή του Δήμου Βισαλτίας σε πρόγραμμα «Φροντίδας ηλικιωμένων»

Υποβολή αιτήσεων για τη λήψη υπηρεσιών υποβοήθησης Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων.

Για την μέγιστη φροντίδα των ηλικιωμένων που κατοικούν στο Δήμο Βισαλτίας, η δημοτική αρχή με στόχο να εφαρμόσει καινοτόμες λύσεις για την περίθαλψη τους, συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα: «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων». Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους , την υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσης τους και την ασφαλή τους γήρανση. Η δράση αφορά κυρίως άτομα που ζουν μόνα ή / και σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.) που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας.

Η υπηρεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον κοινωνικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας εξυπηρετώντας την κοινωνική ανάγκη για τη στήριξη και ένταξη της ευάλωτης ομάδας ηλικιωμένων που διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά

Η υπηρεσία προς τους ηλικιωμένους θα περιλαμβάνει:

α) τη λειτουργία Κέντρου 24ης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων, και

β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει την 24ώρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων μέσω των ειδικών συσκευών (χεριού ή λαιμού) οι οποίες παρέχονται και εγκαθίστανται στον ωφελούμενο από τον ανάδοχο της νομικής δέσμευσης. Βασικός στόχος είναι οι συσκευές να χορηγούνται από τη Περιφέρεια με βάση δίκαια κοινωνικά, ιατρικά και οικονομικά κριτήρια στους δικαιούχους ηλικιωμένους.

Το έργο θα υποστηρίξει ΔΩΡΕΑΝ την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών σε τρεις χιλιάδες (3.000) ωφελούμενους για περίοδο τριών (3) ετών.

Η προτεινόμενη υπηρεσία θα καλύψει το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων και Δήμων της ΠΚΜ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του ΚΑΠΗ της περιοχής τους ή τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας ή με κάποιον εκπρόσωπο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πηγή: politispress.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις