Δεύτερος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες

Μέχρι στιγμής στις Σέρρες είχαμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες και έναν νεκρό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και 2ος νεκρός σήμερα στην Σιντική.

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που διαγνώστηκε με τον ιό την προηγούμενη εβδομάδα.

Η περιφερειακή ενότητα Σερρών βρίσκεται σε επαγρύπνηση σύμφωνα με το νομίατρο Σερρών, κ. Τάσο Αναστασιάδη, και ήδη έχει ξεκινήσει τους απαραίτητους ψεκασμούς ενώ συστήνει σε όλους να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας Ο ιός του Δυτικού Νείλου φέτος πάντως ξεκίνησε νωρίς σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο ήδη υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα 10 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καρδίτσας, Καβάλας, Σερρών, Πιερίας, και Ανατολικής Αττικής.

Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (σ.σ. και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Περισσότερα σε Ειδήσεις