Προμαχώνας: Πωλούν πλαστά αρνητικά τεστ κορονοϊού αντί 40 ευρώ!

πλαστά

Κανένα δισταγμό δεν έχουν οι επιτήδειοι στα βόρεια σύνορα της χώρας, παίζοντας ακόμη και με το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα του κορονοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε πως στον Προμαχώνα πωλούνται πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορονοϊού αντί 30-40 ευρώ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στον Προμαχώνα τις τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο επιτήδειων, που πωλούν πιστοποιητικά σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Πρόκειται για πιστοποιητικά που πωλούνται για 30 με 40 ευρώ και τα οποία δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορoνοϊό και είναι αρνητικό. Πρόκειται για έγγραφα από μη πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου στα οποία αλλάζουν το όνομα του ασθενούς, έναντι αμοιβής φυσικά.

Όταν οι Αρχές εντόπισαν τέτοια πλαστά έγγραφα, αποφασίστηκε ότι από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.

Ο Στέλιος Πέτσας χθες, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό, ανέφερε ότι στον Προμαχώνα θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τεστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα και σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού, εγγράφου, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μάλιστα, σήμερα το πρωί αναφέροντας ότι συζητείται ότι οι κάτοικοι των Βαλκανικών χωρών μπορεί να έρχονται με τεστ μαϊμού ή πλαστογραφημένα τεστ, στη χθεσινή σύσκεψη συμφώνησαν ότι θα γίνεται παράλληλα και ένας σημαντικός αριθμός τεστ κατά την είσοδο στη χώρα μας, ούτως ώστε να διπλοτσεκάρεται αυτό.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουρές στον Προμαχώνα με τουρίστες του Σαββατοκύριακου