Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: Σοβαρές ελλείψεις στη Δομή Μεταναστών στο Κλειδί

Ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για τα μέτρα φύλαξης, την ώρα που στη χώρα μας εξαπλώνεται ραγδαία ο νέος κορονοϊός.

Αυτοψία στη νέα κλειστή Δομή Φύλαξης Μεταναστών, στην περιοχή Κλειδί του Νομού Σερρών πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Αξιωματικών της αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, το περασμένο Σάββατο όταν και μεταφέρθηκαν εκεί 598 παράνομοι μετανάστες από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι αξιωματικοί, από καταγγελίες συναδέλφων τους στο νομό Σερρών, αλλά και από δική τους  επιτόπια αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος, υποδομικά και χωροταξικά, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις.

Ελλείψεις, επίσης, υφίστανται στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την λειτουργία μίας κλειστής φυλασσόμενης, από την Αστυνομία, δομής και όλα αυτά διογκώνεται υπό το πρίσμα του κινδύνου εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Μάλιστα σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε κατόπιν πρότασης του Δήμου Σιντικής και ενέργειες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ η Αστυνομία στην οποία ανατέθηκε η φύλαξη, δεν ερωτήθηκε και δεν γνωμοδότησε ούτε ως προς τις συνθήκες φύλαξης.

«Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στα μέλη μας και σε όλους τους συναδέλφους της Δ.Α. Σερρών, οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, με την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλειά τους αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά τον επαγγελματισμό του Έλληνα Αστυνομικού, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και την επικινδυνότητα, αυτή τη φορά και της ίδιας τους της υγείας, υπερβάλλουν εαυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε όλα τα “μέτωπα” στεκόμενοι επάξια στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρουν οι αξιωματικοί.

Πηγή: voria.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις