Περισσότερα από 200 παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο πανελλήνιο τουρνουά μπάσκετ

Με τη συμμετοχή 14 ομάδων μπάσκετ από την Ελλάδα και 1 από τη Βουλγαρία διεξήχθη σε 4 πόλεις του Νομού Σερρών το 2ο Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ U16! Για 4 ημέρες περισσότερα από 200 παιδιά, που αποτελούν το «αύριο» του Ελληνικό μπάσκετ, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους σε 5 γήπεδα του Νομού μας, στις Σέρρες (ΔΑΚ και Ομόνοια), την Ηράκλεια, τη Νιγρίτα και το Σιδηρόκαστρο, δίνοντας 38 αγώνες και, παράλληλα, έστειλαν το κοινωνικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο Doping!» και συγκέντρωσαν παπούτσια για να τα προσφέρουν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας.

Η λαμπερή αυτή διοργάνωση που αποτέλεσε το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της χώρας τις ημέρες των Εορτών όχι μόνο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στον τόπο μας και τόνωσε την αγορά του από την «Πολιτεία των Ευχών» «καρδιά» στην «καρδιά» της πόλης μέχρι την επαρχία!

Στο αγωνιστικό μέρος, αναδείχθηκε νικήτρια η ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας που διατήρησε μάλιστα το αήττητό της σε 6 αναμετρήσεις, ενώ στον Τελικό έφτασε το «καλοδουλεμένο» σύνολο του ΓΑΣ Κομοτηνής. Την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία κατέλαβε η ιστορική Χ.Α.Ν.Θ. που επικράτησε στον Μικρό Τελικό του Πανσερραϊκού Κρι Κρι, ο οποίος τερμάτισε στην τιμητική τέταρτη θέση επιτυχαίνοντας 3 σερί νίκες στην προκριματική φάση των ομίλων. Συγχαρητήρια αξίζουν βεβαίως όλες οι ομάδες για τη συμμετοχή και τη μαχητικότητά τους: Ο Λεύκιππος Ξάνθης, ο Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής, ο Αστέρας Καβάλας και ο Ζαφειράκης Νάουσας, ιδιαιτέρως ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Σίνδου και η 2η ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας που αγωνίστηκαν με μικρότερους ηλικιακά αθλητές, η πρότυπη Ακαδημία BuBa από τη Σόφια Βουλγαρίας, καθώς και οι «δικές» μας Βισάλτης Νιγρίτας που πέτυχε 2 νίκες μέσα στο γήπεδό του, Α.Ε.Σ. και Μικτή Ν. Σερρών.

Η γενικώς ομολογημένη επιτυχία του τουρνουά οφείλεται πρωτίστως στη συστράτευση όλων των δυνάμεων του νομού μας. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, οι χορηγοί και οι υποστηρικτές, οι επαγγελματίες, οι μπασκετικοί και οι εθελοντές, πίστεψαν όλοι τους και στήριξαν ουσιαστικά, ενωμένοι και συντονισμένοι, το εγχείρημα και τον σκοπό του.

Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές απευθύνουν ευχαριστίες προς:

Το Δήμαρχο Σερρών κ. Χρυσάφη και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο που, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με την ομόφωνη απόφασή του συμμετείχε ως συνδιοργανωτής του Τουρνουά.

Τους Δημάρχους Ηράκλειας κ. Κουτσάκη, Βισαλτίας, κ. Μασλαρινό και Σιντικής κ. Δομουχτσίδη που στήριξαν με μεράκι τη συνδιοργάνωση και απέδειξαν ότι οι συνέργειες είναι πάντοτε συνταγή επιτυχιών .

Τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών κ. Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. κ. Βασιλακόπουλο και της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. κ. Νικολόπουλο που προσέδωσαν την ανάλογη αίγλη στο Τουρνουά θέτοντάς το «Υπό την Αιγίδα» των φορέων τους.
Τους Προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ.κ. Βάκαλο, Ρόντση και Καρίπογλου, αντίστοιχα, που στήριξαν τη διοργάνωση δίνοντάς της την αρμόζουσα κοινωνική διάσταση.
Τους Σερραίους επιχειρηματίες για την οικονομική τους στήριξη, προεξέχοντος του κ. Σάνδρου Α. γενικού διευθυντή της «Metron Αυτοματισμοί» που ήταν ο Μέγας Χορηγός του Τουρνουά.

Τους γονείς και τις διοικήσεις όλων των ομάδων που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους.
Την οργανωτική επιτροπή που αποτέλεσαν οι κ.κ. Βέρρος (Μέλος Δ.Σ. Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.), Χρυσανθίδης (Τεχνικός Σύμβουλος Πανσερραϊκού Κρι Κρι και Α.Ε.Σ.), Τσαμουρτζής (Πρόεδρος Γ.Α.Σ. Βισάλτη Νιγρίτας), Κουτουμαράκης (Πρόεδρος Α.Ο. Ηράκλειας) και Κοσμίδης (Πρόεδρος Α.Γ.Σ. Ρούπελ Σιδηροκάστρου) για το σχεδιασμό της διοργάνωσης.
Τους διαιτητές και τους κριτές αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή των αγώνων.
Τους ιατρούς αγώνων και ιδιαιτέρως τον κ. Νόφαλ Τζ.
Τους Σερραίους προπονητές και εθελοντές αθλητές που ήταν οι αφανείς ήρωες στο Τουρνουά.

Πηγή: eproodos.gr