Αρνητικά άλλα 35 δείγματα από τη δομή προσφύγων της Νέας Καβάλας

Μετά τα πρώτα 100 αρνητικά δείγματα σε κορoνοϊό που εξετάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε πως και τα επόμενα 35 δείγματα που εξετάστηκαν από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή της Νέας Καβάλας βγήκαν αρνητικά.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε βρεθεί στο κέντρο φιλοξενίας το πρωί της περασμένης Πέμπτης και πήρε συνολικά 360 δείγματα από μετανάστες και εργαζόμενους στο καμπ. Η εξέταση των δειγμάτων συνεχίζεται και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Υπενθυμίζουμε πως στο καμπ φιλοξενίας Νέας Καβάλας με τους 1500 περίπου μετανάστες, είχε ξεσπάσει κρίση εξ αιτίας του θετικού δείγματος που βρέθηκε σε νεαρή γυναίκα που διαμένει σ’ αυτό και που γέννησε στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Το νεογέννητο και η κοπέλα που συνόδευε τη λεχώνα στο νοσοκομείο βγήκαν αρνητικοί σε κορονοϊό.

Το θετικό δείγμα για τη γυναίκα που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όπως αποκάλυψε το eidisis.gr, και οδήγησε άμεσα σε κλείσιμο του καμπ για 14 ημέρες από το πρωί της Πέμπτης.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκλεισε -παρά την αντίθεση του υπουργείου Παιδείας- και τα 4 δημοτικά, το Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου φοιτούσαν και προσφυγόπουλα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προχωρώντας σε εκτεταμένες απολυμάνσεις στα σχολεία και σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του Πολυκάστρου και της Νέας Καβάλας που σύχναζαν πρόσφυγες – μετανάστες από το καμπ.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Τρίτη, χωρίς βεβαίως την παρουσία προσφυγόπουλων, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών.

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις