Έκλεισαν πέντε σχολεία μετά το κρούσμα στη δομή προσφύγων

Συναγερμός σήμανε χθες μετά από θετικό ασυμπτωματικό κρούσμα κορονοϊού στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη μόλις δημοσιοποιήθηκε το ότι έγκυος πρόσφυγας φιλοξενούμενη εδώ και λίγες εβδομάδες, στη δομή Νέας Καβάλας βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Σημειώνεται ότι η δομή τέθηκε σε 14ήμερη καραντίνα με κυβερνητική απόφαση και συνεργεία απολύμανσης του δήμου Παιονίας από τα χαράματα της Πέμπτης προέβησαν σε σχολαστική απολύμανση σε:

  • Σχολεία που φοιτούν διαμένοντες στην Νέα Καβάλα.
  • Σε ΑΤΜ της πόλης του Πολυκάστρου.
  • Σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης στη πόλη του Πολυκάστρου.
  • Σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης της Νέας Καβάλας.
  • Σε κοινόχρηστους χώρους πλησίον σημείων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
  • Σε κοινόχρηστους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, οι ενέργειες αυτές είναι προληπτικές και γίνονται για την προστασία των κατοίκων στα πλαίσια της αντιμετώπισης του covid-19.

Η καραντίνα τηρείται και ελέγχεται σχολαστικά, όπως διαβεβαίωσαν τον κ. Σιωνίδη στελέχη της αστυνομίας. Η κίνηση από και προς την δομή είναι απαγορευμένη.

Μέσα στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το πρωί της Πέμπτης για να ελέγξει και ιχνηλατήσει επαφές, να επιτηρήσει και να εντείνει τα μέτρα προφύλαξης και ενδεχομένως να προβεί σε νέα δειγματοληψία (μέχρι την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ δεν ήταν γνωστό αν λήφθηκαν εκ νέου δείγματα) Όλα αυτά με συνεχή επικοινωνία του δήμου με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, μόλις πριν τρεις εβδομάδες σημαντικός αριθμός δειγμάτων που λήφθηκαν από μετανάστες φιλοξενούμενους στη δομή Νέας Καβάλας αποδείχτηκε αρνητικός σε κορoνοϊό.

Έκλεισαν πέντε σχολεία

Ο Δήμαρχος Παιονίας με απόφασή του έκλεισε τα τέσσερα δημοτικά σχολεία (2ο Πολυκάστρου, Γοργόπης, 1ο Γουμένισσας, 2ο Αξιούπολης) και το Γυμνάσιο Λύκειο Αξιούπολης καθώς εκεί φοιτούν μαθητές φιλοξενούμενοι στη δομή.

Το νέο κρούσμα έρχεται συνάμα να επιβεβαιώσει, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τις ανησυχίες που η διοίκηση του δήμου εξέφρασε με επιστολή που έστειλε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά στις 13 Απριλίου με αρ. πρ. 5562 / 13-4-2020 και στην οποία επεσήμαινε τους κινδύνους που προκύπτουν από την ελεύθερη μετακίνηση στην πόλη του Πολυκάστρου των διαμενόντων στην δομή λόγω μη ύπαρξης ΑΤΜ εντός αυτής καθώς και τους κινδύνους που προκύπτουν από την μεταφορά νέων από διάφορα άλλα σημεία χωρίς προηγούμενο έλεγχο εν μέσω της πανδημίας.

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις