Στον περιπατητικό τουρισμό ποντάρει το Κιλκίς - Διαδρομές σε οινοποιεία πλάι σε καταρράκτη

Περίπατο και αθλητισμό σε μονοπάτια με πλούσια βλάστηση, ποτάμια, έναν καταρράκτη και σημάδια ιστορικής μνήμης από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο επιφυλάσσει για τον επισκέπτη η περιοχή του Κιλκίς.

Στο Κιλκίς ήδη έχει σηματοδοτηθεί μια διαδρομή 25 χιλιομέτρων στο όρος Πάικο, ενώ δρομολογείται δεύτερη, μήκους πέντε χιλιομέτρων, ανάμεσα σε δύο οινοποιία του Πάικου καθώς και τρίτη, μήκους 25 χιλιομέτρων στην περιοχή του όρους Μπέλλες.

Άνοδος του περιπατητικού τουρισμού στο Κιλκίς

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τελευταία για τον περιπατητικό τουρισμό, το οποίο συμβαδίζει με τη γενικότερη στροφή που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη προς την κατεύθυνση ηπιότερων μορφών τουρισμού», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του γραφείου τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Μαριάννα Σκουλαρικά. Η ίδια επισημαίνει ότι η περιοχή του Κιλκίς διαθέτει ένα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο, το οποίο προσφέρει δυνατότητες για ημερήσιες εξορμήσεις στους Θεσσαλονικείς αλλά και μοναδικές εμπειρίες στη φύση για όλους τους τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Image removed.

Τα μονοπάτια του Κιλκίς, με κυκλικές διαδρομές και σήμανση

Η αρχή της προσπάθειας ανάδειξης των μονοπατιών της περιοχής έγινε πριν από δύο χρόνια, στο Πάικο, όπου εδώ και δέκα χρόνια πραγματοποιείται αθλητική διοργάνωση μαραθωνίου, με αυξανόμενη συμμετοχή κάθε φορά, που «αγγίζει» αυτή τη στιγμή τα τριακόσια πενήντα άτομα. «Το μονοπάτι υπήρχε, ωστόσο η μόνιμη σήμανση που τοποθετήθηκε είναι πολύ σημαντική για να μην χαθεί κάποιος που είτε συμμετέχει σε έναν αγώνα, είτε επισκέπτεται την περιοχή μεμονωμένα. Διαθέσιμο είναι και το ηλεκτρονικό αποτύπωμα της διαδρομής, ωστόσο καθώς το δάσος αλλάζει διαρκώς μορφή ανάλογα με τη βλάστηση, η μόνιμη σήμανση βοηθά τον περιπατητή να ακολουθεί πάντα το δρόμο του», σημειώνει η κ. Σκουλαρικά.

Μετά την παρέμβαση αυτή, δρομολογείται εντός του καλοκαιριού από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς η σήμανση της διαδρομής των πέντε χιλιομέτρων μεταξύ των οινοποιίων Αϊδαρίνη και Γεροβασιλείου (πρώην Ευτυχίδη), όπου ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει στο δασικό δρόμο, γραφικά γεφυράκια κατά μήκος της πορείας των δύο παραποτάμων του Στραβοπόταμου, στους πρόποδες του Πάικου, λίγο έξω από τη Γουμένισσα.

Παράλληλα ξεκινάει και η διαδικασία της σήμανσης της διαδρομής εικοσιπέντε χιλιομέτρων στην περιοχή του όρους Μπέλλες, πάνω από τη λίμνη Δοϊράνη, όπου ο περιπατητής συναντάει έναν καταρράκτη, το παλιό τριεθνές και το φυλάκιο της γραμμής Μεταξά με τα οχυρωματικά έργα που κατασκευάστηκαν σε δυσπρόσιτα σημεία της μεθορίου. Η διαδρομή είναι κυκλική και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης.

Πηγή: makthes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις