Τρίτη βάρδια αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Κιλκίς

Τρίτη βάρδια αιμοκάθαρσης ξεκίνησε από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν) του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Με έμπειρο και επαρκές πλέον προσωπικό μετά από την πρόσφατη πρόσληψη ενός Επικουρικού Νεφρολόγου, η Μονάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί εφεξής έως και 50 αιμοκαθαιρούμενους.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εξυπηρετούμενων ασθενών από την έναρξη λειτουργίας της. Η Μ.Τ.Ν., τα τελευταία 8 χρόνια έχει μεταφερθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου και είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που ενεργοποιείται η 3η βάρδια.

Εξυπηρετεί τους μόνιμα αιμοκαθαιρούμενους ασθενείς, καθώς και όλα τα επείγοντα περιστατικά των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, ενώ λειτουργεί επίσης τακτικό εξωτερικό ιατρείο για τους ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο.

Σε δήλωσή του για τη εξέλιξη αυτή, ο Διοικητής του Ιδρύματος Γιάννης Ανδρίτσος εκφράζει την ικανοποίησή του τονίζοντας τα εξής:

“Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των νεφροπαθών ασθενών του νομού Κιλκίς δρομολογήσαμε και πετύχαμε την ενεργοποίηση της 3ης βάρδιας στη Μ.Τ.Ν., του Νοσοκομείου μας.

Πρόκειται για μια εξόχως θετική εξέλιξη με την οποία το Ίδρυμά μας, μπορεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες αιμοκάθαρσης περισσοτέρων ασθενών, μειώνοντας έτσι κατά το δυνατό την ανάγκη μετακίνησής τους σε κέντρα της Θεσσαλονίκης και βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρηματοδότηση 160.000‎€ για έργα υποδομών και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Δήμο Γόρτυνας

Πηγή: thestival.gr